Автор: Брайън Дийн Райт, бивш служител на ЦРУ, за Fox NewsНа

...
Автор: Брайън Дийн Райт, бивш служител на ЦРУ, за Fox NewsНа
Коментари Харесай

Fox News: Войната в Украйна е загубена, но Холивуд и Вашингтон не го виждат

Автор: Брайън Дийн Райт, някогашен чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ, за Fox News

На 10 април звезди в Холивуд се причислиха към политиците в окръг Колумбия в настояването Конгресът да одобри законопроект за военна помощ, разрешаващ 60 милиарда долара нова помощ за Украйна.

Но всички бъркат. Войната е изгубена. Всъщност 90% от хората в Европа имат вяра, че това е правилно. Ако това е изненада, не би трябвало. В края на февруари лондонският Times разгласява резултатите от анкета, задаваща на жителите на целия континент доста елементарен въпрос:

Може ли Украйна да спечели войната против Русия? Само 10% споделят „ да “. И по този начин, какво виждат те, което холивудските звезди, Белият дом и водачите на Капитолия не виждат?

Три неща.

Първо, на Украйна й липсват бойци, с цел да победи. Киев е изгубил минимум 70 000, убити в сражения, като други 100 000 са неефективни в борба.

И това е рецесия. Както сподели командващият на въоръжените сили на Украйна на 11 април, съветските бойци на бойното поле са седем до 10 пъти повече, в сравнение с украинците.

Тази оценка пристигна три дни откакто сътрудника му, военачалник Александър Павлюк, съобщи, че без значение какъв брой военна помощ получават от Америка или Европа, им липсват над 500 000 бойци, с цел да поддържат борбата.

Честно казано, украинският парламент схваща рецесията. Те неотдавна одобриха закон за увеличение на военната тегоба, само че той е надълбоко неизвестен измежду украинския народ. Не е ясно дали и по какъв начин ще получат броя, от която се нуждаят.

Освен това служещите украински бойци на фронтовата линия упорстват да бъдат ротирани, с цел да се върнат вкъщи към естествен живот – и да се оправят с новите зависимости, които са придобили, до момента в който се бият. Но украинският парламент им отхвърли, нанасяйки пагубен удар върху военния дух.

Естествено, Белият дом и бранителите на Украйна ще упорстват, че до момента в който Украйна е окървавена, Русия също е окървавена.

Но това към този момент не е настоящо. Пентагонът твърди, че Москва към този момент се е възстановила от предходните си загуби, като общата им мощ в този момент е с 15% по-голяма, в сравнение с при започване на войната.

Което ни води до втората причина, заради която 90% от европейците считат, че войната е изгубена: военната машина на Запада не може да се оправи.

Както един от висшите военни на Киев сподели неотдавна пред Politico, Украйна не може да създаде това, от което се нуждае за бойното поле, нито Съединени американски щати, нито Европа. Всъщност няма магическо оръжие, което да реши казуса с неналичието на работна ръка в Украйна, което е главният проблем.

Въпреки това съветската военна машина продължава да създава шокиращо количество бойни материали, било то сама или благодарение на Китай. Според Пентагона руснаците са заменили всичките си унищожени преди този момент танкове. С други думи, съветският президент Владимир Путин съумя да устои на бурята от наказания.

Което ни води до третата и последна причина за какво единствено 10% от европейците считат, че Украйна може да завоюва: неприятното водачество.

За страдание на Запада и техните пропагандни старания, съветският народ значително гледа на тази война като на война, в която силите на НАТО са агресори – и те в по-голямата си част поддържат проекта на Путин да ги спре.

Има някои изследвания и анекдотични истории, които допускат, че има малко вътрешно неодобрение. Но в по-голямата си част руснаците са единни и се усещат уверени.

Това не е по този начин за украинския президент Володимир Зеленски и хората му.

Първо, той продължава да се бори с ширещата се корупция, в това число вътре в държавното управление и армията. Както сподели асистент на Зеленски пред списание Time през ноември, каквито и антикорупционни старания да се подхващат в Украйна, те не работят.

„ Хората [в държавното управление и военните] крадат, като че ли няма да има на следващия ден. “

На последващо място, самият Зеленски е подложен на критика за това, че не е обвързван с същинското положение на армията и поради твърдото му управление. Може би по тази причина от ден на ден украинци считат, че войната също е изгубена.

Проучване през ноември сподели, че 42% от украинците са декларирали, че са подготвени да договарят за мир с руснаците, с цел да сложат завършек на войната.

Този брой е повишен от едвам 29% през януари 2023 г. И, почтено казано, 42% са прави. Очертанията на договорката към момента са на масата; те бяха контрактувани още през април 2022 година, преди западните сили да ги провалят, с цел да продължат декларираната от президента Джо Байдън цел за промяна на властта в Москва.

Но тази цел в този момент е извънредно недостижима и извънредно безразсъдна. Вместо това светът би трябвало да се концентрира върху мира, а не да предоставя още 60 милиарда $ военна помощ, която даже украинските генерали споделят, че няма да ги избави.

Това е грубата действителност, която 90% от европейците схващат, а американските холивудски звезди и политици от Вашингтон не схващат.

 

Инфо: obektivno.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР